CHP Gaziantep Milletvekillerinin yeni yılda ilk durağı Panorama 25 Aralık Müzesi oldu
CHP Gaziantep Milletvekilleri Melih Meriç ve Hasan Öztürkmen’in yeni yılda ilk durağı 25 Aralık Panorama Müzesi oldu.
Panorama 25 Aralık Müzesi Tarih Kurulu Başkanı Bekir Sıtkı Severoğlu eşliğinde, Gaziantep’in tarihi dokusunu yansıtan 25 Aralık Panorama Müzesi’ni ziyaret eden vekiller: “Gazi şehrimizin savunmasını ve kahramanlık dolu geçmişini yaşatan bu özel mekânda, tarihimizin onur ve gurur dolu sayfalarını bir kez daha hatırladık. Gaziantep ruhunu yaşatmaya ve bu emaneti gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.
Panorama 25 Aralık Müzesi’ni ziyaret eden vekiller, Antep Savunmasını tüm yönleriyle anlatan eserlerin bulunduğu Müze’yi herkesin görmesi gerektiğini belirterek Türkiye’yi Gaziantep’e davet etti.
Gaziantep’te gezilip görülecek en güzel yerler neresi?
PANORAMA 25 ARALIK MÜZESİ HAKKINDA
1869 yılı Redif Nizamnamesi’ne göre, redif birliklerinin her an bir savaşa hazır olmaları için senede bir ay, bağlı bulundukları redif dairelerinde talim görmeleri kararlaştırılmıştır. Redif birliklerinin talimleri süresince; seferber hale gelme, harp düzeni alma, silahları tanıma ve silahları iyi derecede kullanmak üzere eğitilmeleri hususu da bu kanunla karara bağlanmıştır. Kanuna göre neferler talim için silah altına alındığında kendilerine maaş ve tayinât verilmiştir. İhtiyaç duydukları giyim kuşam malzemeleri bölgelerindeki redif depolarından karşılanmıştır. Bu amaçla Alleben deresi kenarına kurulan Ayntâb Redif Deposu, 1912 yılına kadar Osmanlı ordusuna hizmet vermiştir. Fransız bombardımanında yıkılan Redşf Deposu yeri, 1960’larda 1. Seyyar Jandarma Tümeni Karargâhı daha sonra 23. Seyyar Jandarma Tugayı olarak kullanılmıştır. Yakın zamana kadar da Astsubay Lojmanı ve Lokali olarak Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından kullanılmaya devam edilmiştir.
Gaziantep Büyükşehir Belediye ile Milli Savunma Bakanlığı arasında imzalanan protokol ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesine devredilmiştir. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bu alana, Belediye Başkanı Sayın Fatma Şahinin önderliğinde, tarihte eşine az rastlanan destansı Antep harbini ölümsüzleştirmek için Panorama 25 Aralık Gaziantep Savunması Kahramanlık Panoraması ve Müzesi’ni inşa etmiştir.
Panorama 25 Aralık Müzesi’nde; yağlıboya tekniğiyle yapılan 14 adet tablo, 3 adet diorama ve 120 metre uzunluğa, 13 metre yüksekliğe sahip eşsiz tam bir panoramik alan ile Antep Savunması tüm yönleriyle anlatılmaktadır. Bunun yanı sıra, Antep harbi şehit ve gazi yakınlarının bağışladığı onlarca esere de ev sahipliği yapan Panorama 25 Aralık, çağdaş ve modern müzeciliğin gerektirdiği interaktif alanları da bünyesinde barındırmaktadır. Kaynak: https://panorama25aralik.com/tr/kurumsal/

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News
Gaziantep Haberler, Gaziantep Son Dakika Haberler, Gaziantep Sağlık, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep Gündem, Gaziantep Sağlık