CHP’li Meriç, “Yenilenebilir Enerji Liselerinin adı var kendisi yok”

featured
CHP’li Meriç, "Yenilenebilir Enerji Liselerinin adı var kendisi yok"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

CHP’li Meriç, “Yenilenebilir Enerji Liselerinin adı var kendisi yok”

CHP Gaziantep Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Melih Meriç, açılacağı duyurulan ancak bir türlü hayata geçirilemeyen Yenilenebilir Enerji Liseleri projesinin akıbetini TBMM gündemine taşıdı.

Birçok ülkenin yenilenebilir enerji ve yeşil dünya anlayışına göre stratejiler geliştirdiğini belirten Melih Meriç, “13 Mayıs 2018 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Millî Eğitim Bakanlığı arasında ‘Milli Enerji Eğitim Hamlesi’ kapsamında ‘Tabii Kaynaklar ve Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’ kurulmasına ilişkin protokol imzalandı. Hatta protokolün imza töreni basın toplantısı ile kamuoyuna da duyuruldu. Protokol kapsamında 16 derslikli 10 okulun yapılacağı, bunlardan 3’ünün yenilenebilir enerji lisesi, diğer 7’sinin ise tabii kaynaklar lisesi olacağı ifade edildi. Ancak bugüne kadar projenin sadece adını duyduk, kendisini bir türlü göremedik.” dedi

AKP iktidarlarının mesleki ve teknik eğitime yeteri kadar önem vermediğini söyleyen CHP’li Meriç, “Tüm dünya yenilenebilir enerji sektörüne odaklanmış durumda. Güncel bir örnek vermek gerekirse, petrol zengini olan, kendisine on yıllarca yetecek kadar petrol fosil yakıt rezervi bulunan Birleşik Arap Emirlikleri bile yenilenebilir enerjiye 44 milyar dolarlık bütçe ayırdı. Türkiye bu adımları atmakta geç bile kaldı. Birçok sektör, çalıştıracak kalifiye yetişmiş ara gücü eleman bulma sıkıntısıyla yaşıyor. Ülkemizde yetişmiş kalifiye ara eleman açığı krizinin giderek derinleştiği göz önüne alındığında bu tür liselerin hayata geçirilmesi son derece önem arz etmektedir. Yenilenebilir Enerji Liseleri projesinde hangi aşamaya gelindiği bir an önce açıklanmalıdır.” ifadelerini kullandı.

CHP Gaziantep Milletvekili Melih Meriç konuya ilişkin olarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’a şu soruları yöneltti:

1. Söz konusu protokol kapsamında yapılacağı söylenen 10 adet lisenin yapımı tamamlanıp, Millî Eğitim Bakanlığı’na devredilmiş midir? Devredilmiş ise eğitim öğretime ne zaman başlamıştır? Bu okullarda kaç öğrenci eğitim-öğretim görmektedir?

2. Bu okullar Türkiye’nin hangi illerinde yapılmıştır/yapılması planlanmıştır? Bu iller hangi kriterler doğrultusunda belirlenmiştir?

3. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve Millî Eğitim Bakanlığı, söz konusu eğitim kurumları için istihdam edilecek uzman personel ve eğitim kadrolarını hangi kriterler doğrultusunda oluşturmuştur?

4. Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri’nin yapımı için finansal ve lojistik destek sunacağını açıklayan şirketlerin bu zaman zarfında hangi somut faaliyetleri hayata geçmiştir? Bu okullar için ne kadar finansman desteği sağlamıştır?

5. Bu tür okulların sanayi şehri başta Gaziantep olmak üzere Türkiye’nin diğer illerinde de yapılmasına yönelik planlanan çalışma var mıdır? Var ise içeriği nedir? Ne zaman hayata geçirilecektir?

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
CHP’li Meriç, “Yenilenebilir Enerji Liselerinin adı var kendisi yok”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin