1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Çobanlıktan İngiltere’ye uzanan başarı hikayesi

Çobanlıktan İngiltere’ye uzanan başarı hikayesi

featured
Çobanlıktan İngiltere'ye uzanan başarı hikayesi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Çobanlıktan İngiltere’ye uzanan başarı hikayesi

Londra’daki Sofra Restoranlar zincirinin sahibi Hüseyin Özer, çobanlıktan zirveye yükselişinin hikayesi filmlere konu olacak cinsten…

Açlıktan Michelin yıldızına

Hüseyin Özer, Londra’da önündeki kuyruklarla ünlü Sofra restoranlarının sahibi. İngiliz Kraliyet Ailesine Türk yemekleri yediren dünyaca ünlü bir şef. Londra’da kaliteli Türk yemeğiyle özdeşleşen Sofra’nın halihazırda İngiltere’de faaliyetine devam ediyor.

Hüseyin Özer, aynı zamanda Discovery Channel’ın “Dünyanın En Zengin İnsanları” belgeselinde yer alan 3 Türk isimden birisi oldu. Ancak Hüseyin Özer buralara çok kolay gelmedi, filmlere konu olacak hayat hikayesini okudukça ağzınız açık kalacak. Böyle hayat hikayesi görülmedi.

HENÜZ 10 YAŞINDAYKEN BABASI EVLETLIKTAN REDDETTİ

Tokat’ın bir köyünde, daha 10 yaşını bile doldurmamış bir çocukken babası tarafından evlatlıktan reddedilir. Aynı gaddar babası, annesiyle de yollarını ayırarak onu birkaç keçiyle birlikte bir çobana verir.

Hem koyun güdüp hem de çoban Celal emmiden okuma yazma öğrenince babasını hayatlarından çıkarmak için Ankara’ya silah almaya gider, üstelik biletini de annesi alır. Çok kızgın ve kırgın bir halde Ankara’nın yolunu tutar.

Ankara beklemediği zorluklarla karşılaşır. Henüz 11 yaşındaki bir çocuğa kimse iş vermez. Ulus’ta çakmak satarak günde 75 kuruş kazanmaya başlayınca gidip bir ciğerci ile anlaşır ve günde bir öğün ciğer yiyerek hayatta kalır. Sıhhiye’de bir tuvalette yatıp kalkar.

ABİSİ ONU ZEHİRLEMEK İSTER

Anne tarafından kalan tarla 2’ye bölünmesin diye karşısına çıkan abisi onu zehirlemeye çalışır, fakat durumu fark edip kurtulur. O günden sonra silah almaktan vazgeçip tüm bağını koparıp İstanbul’a gider. Bir meyhanede komi ve bulaşıkçı olarak çalışmaya başlayınca biriktirdiği parayla bir kömürlük kiralar ve orada yatar.  Aynı zamanda emekli bir albaydan çok ucuza haftada 1 kez İngilizce dersi alır. Bilet için parası yetince İngiltere’ye gider ve iş bulduğu kebapçının bodrumunda kalır. Tuvalette yıkanır ve bir çok zorluğa göğüs gerer. Fakat asla pes etmez.

Peki sonra ne mi olur?

Aradan yıllar geçer ve yükseldiği o kebapçıdan çıkıp, bir lokanta açar. Yılmadan çalışır ve bugün Londra’da önünde kuyruklar oluşan ünlü “Sofra” ismindeki restoran zincirini kurar.

Eskiden çalıştığı lokantayı satın alır ve yemeklerini İngiltere kraliyetine sunan ünlü biri haline gelir. Bu yüzden “İngiliz Kraliyet Ailesi’ne Türk yemeği yediren adam” lakabını alır.

İşte bu ibretlik hikayedeki kişi, İngiltere’nin ünlü Tokatlı şefi, 70 yaşındaki “Hüseyin Özer”dir.

Küçük yaşlarda satın almış olduğu arsayı çocuk okutmak amacıyla satarak Özer Foundation’ ı kurmuş ve halen çocuk okutmaktadır. Westmister Üniversitesinden fahri doktorası bulunuyor ve üniversitede öğrencilere girişimcilik ve restoran işletmeciliği dersleri veriyor.

Onun bu filmlere konu olacak hayatı belki de bir çok gence ışık tutacak ve birgün başarı hikayesi yazacaktır.

Çobanlıktan İngiltere'ye uzanan başarı hikayesi
Çobanlıktan İngiltere’ye uzanan başarı hikayesi

Gaziantep son dakika haberler

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Çobanlıktan İngiltere’ye uzanan başarı hikayesi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!