1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Dünya rekoru denemesi için tüm hazırlıklar tamam!

Dünya rekoru denemesi için tüm hazırlıklar tamam!

featured
Dünya rekoru denemesi için tüm hazırlıklar tamam!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Dünya rekoru denemesi için tüm hazırlıklar tamam!

Gastroantep Festivali, bu yıl dünya rekoru denemesiyle başlıyor. Gaziantep mutfağını uluslararası arenada tanıtmayı amaçlayan etkinlikte, 500 kebap ustası, dünyanın en uzun kebabını hazırlayacak.

Galle Park’ta gerçekleştirilecek rekor denemesi için tüm hazırlıklar tamamlandı. 2,5 kilometre uzunluğunda kebap hazırlayarak Guinness Dünya Rekorları’na adını yazdırmayı hedefleyen ustalar, bu dev kebabı rekor denemesi sonrası etkinlik alanını dolduran ziyaretçilere ikram edecek.

Mevcut rekor, 17 Ekim 2008 tarihinde Güney Afrika’nın Newcastle kentinde kırılmış ve 2.047,47 metre uzunluğunda bir kebap yapılmıştı. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Türkiye Aşçılar Federasyonu ve Turizm Akademisyenleri Derneği’nin destekleriyle düzenlenen bu etkinlik, Gaziantep’in gastronomi alanındaki iddiasını bir kez daha ortaya koyuyor.

Galle Parkı’nda gerçekleştirilecek rekor denemesi, hem şehirde hem de ülke genelinde büyük bir ilgiyle bekleniyor. Festival yetkilileri, bu rekor denemesiyle Gaziantep mutfağının dünya çapında tanıtımını yapmayı amaçlıyor.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
2
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Dünya rekoru denemesi için tüm hazırlıklar tamam!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!