• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - gaziantep
Reklam
  1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Emekliler Dikkat! Maaşınız her an kesilebilir! 

Emekliler Dikkat! Maaşınız her an kesilebilir! 

featured
Emekliler Dikkat! Maaşınız her an kesilebilir! 
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Emekliler Dikkat! Maaşınız her an kesilebilir!

SGK, “sahte sigortalılık” denetimlerinde 100 bin kişi tespit etti. Sahte yollarla emekli olanların evine tebligat gönderiliyor.

Sahte Sigortalılık ile emekli olan yaklaşık 100 bin kişinin adreslerine tebligat gönderilmeye başlandı. SGK, denetimlerde çoğunlukla “naylon şirketler” üzerinden yatırılan SGK primlerine odaklanıyor.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle Türkiye’deki toplam emekli sayısı 17 milyona yaklaşırken, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) emekli maaşı alan vatandaşları, sahte sigortalılık denetimleri ile kontrol etmeye başladı.

Reklam

ÖDENEN MAAŞLAR FAİZİYLE GERİ ALINIYOR

Sahte sigortalılık rakamı 100 bine ulaşırken, bu kişilerin emekli aylıklarına yönelik uygulanacak tasarruflar da belli oldu. Emekliliği uygun olmayan kişilerin tespitinin ardından ilk aşamada SGK tarafından ilgili kişinin ikamet adresine bir tebligat yollanıyor. Gönderilen yazıda SGK ilçe merkezine savunma verilmesi talep edilirken, 3 iş günü içinde davete icabet edilmesinin önemli olduğu hatırlatılıyor. Usulsüzlük tespitinde hata SGK’dan kaynaklanıyorsa geriye doğru faizsiz 5 yıl, vatandaştan kaynaklanıyorsa geriye doğru faiziyle birlikte 10 yıl yapılmış ödemeler yeniden tahsil ediliyor.

SAVCILIĞA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULUYOR

Denetimlerinde emekliliğin usulsüz olduğu tespit edilirse ilk aşamada kişinin emekli maaşı almasına son veriliyor. Ardından bugüne kadar aldığı emekli aylıkları yasal faiziyle birlikte hesaplanıyor ve geri ödemesi için ilgili kişiye gönderiliyor. Ayrıca sigortalı bildiren iş yeri sahipleri ve sigortalı bildirilen kişiler hakkında Cumhuriyet Savcılıklarına resmi belgede sahtecilik ve SGK’yı zarara uğratma suçları nedeniyle suç duyurusunda bulunuluyor.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

Gaziantep Haberler, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitesi…

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Emekliler Dikkat! Maaşınız her an kesilebilir! 
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!