1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Gaziantep SGK’da milyarlık skandal iddiası ve perde arkası 

Gaziantep SGK’da milyarlık skandal iddiası ve perde arkası 

featured
Gaziantep SGK’da milyarlık skandal iddiası!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Gaziantep SGK’da milyarlık skandal iddiası ve perde arkası

MÜFETTİŞLER NEDEN GELDİ?  HANGİ FİRMALARIN BORÇLARI SİLİNDİ? 

SGK’nın milyonlarca vatandaşa “GSS prim borcunu ödememesi halinde yasal takip başlatacağız” diye mesaj atmasının yankıları sürerken, Gaziantep SGK’daki yolsuzluk iddiaları yeni bir skandalın kapısını açtı. İddiaya göre tespit edilen yolsuzluğun miktarının 3.4 Milyar civarında olduğu konuşuluyor.

MÜFETTİŞLER NEDEN GELDİ?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin Mayıs ayından bu yana Gaziantep SGK İl Müdürlüğü’nde yaptıkları denetimler sonrası ortaya atılan iddialar yeni bir skandalı gün yüzüne çıkarttı. Müfettişlerin sadece işveren ve icra servisinde tespit ettikleri yolsuzluk miktarının 3.4 milyar TL olduğu iddia ediliyor. Olayla ilgili bazı personellerin açığa alındığı ve bazı yetkili isimlerinde emekli edildiği ileri sürülüyor.

İDDİLAR SKANDAL BOYUTUNU DA  AŞIYOR

İddiaya göre, ÇSGB müfettişlerinin Gaziantep SGK’daki denetimi sonrası, 6183 kapsamına bazı firmaların SGK prim teşvik borçlarının silindiği, pandemi döneminden bu yana kamu bilgisayarındaki SGK teşvik hesaplama programlarının satıldığı, firmaların ise G.M müşavirlik şirketlerine yönlendirildiği ve bazı isimlerin de geriye dönük BAĞ-KUR, SGK primi ödenerek EYT’den emekli edildiği ileri sürülüyor.

İL MÜDÜRÜ UZUN USULSÜZLÜĞÜ TESPİT ETTİ

SGK İl Müdürü Uzun,  bir birimde yapılan usulsüzlüğü tespit ederek, Bakanlıktan müfettiş istediği öğrenildi.

Konuya ilişkin 2 personel atılırken, 1 personelin istifa ettiği, bazı personeller hakkında işlem başlatıldığı gelen bilgiler arasında. 1 Yıl önce SGK Gaziantep İl Müdürü tarafından talep edilen Müfettişler ve başlatılan soruşturmanın içeriği tam bilinmeden kurum içerisinden basına sızdırılan bilgiler ve iddiaların amacı nedir? Bahsedilen usulsüzlükte iddia edilen rakamın 3.4 Milyar olmadığı yaklaşık 15 milyon olduğunu öğrendik. An cak gerçek olan ortada bir soruşturma var ve gereği yapılıyor.

Usulsüzlük tespit edilen firmalarında belirlenerek hak ettiği cezanın uygulanacağı gelen bilgiler arasında.

GAZİANTEP SGK’DA BU İLK DEĞİL

Gaziantep SGK’da 2004 yılında da 67 milyar 174 milyon lira yolsuzluk yaptıkları iddia edilen 6 sanık, görevi kötüye kullanarak kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle yargılanmışlardı. Sanıkların Türk Telekom görevlileri için sahte hasta raporları bulunan 99 dosya ile SSK’yı 67 milyar 174 milyonluk zarara uğrattıkları gerekçesiyle suçlanmışlardı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

0
mutlu
Mutlu
1
kahkaha
Kahkaha
4
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
1
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Gaziantep SGK’da milyarlık skandal iddiası ve perde arkası 
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!