İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın gündeminde “Göçle Mücadele” vardı

featured
İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın gündeminde "Göçle Mücadele" vardı
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın gündeminde “Göçle Mücadele” vardı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Gaziantep Valisi Kemal Çeber’i ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’i ziyaret etti.

Yerlikaya bir dizi ziyaret için geldiği Gaziantep’te Göçle mücadelede önemli açıklamalarda bulundu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, “Düzenli ve düzensiz göçle ciddi bir mücadele vereceklerini vurgulayarak, “Göçle mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlıyız” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaklaşık 3 saat süren toplantı sonrasında yaptığı açıklamada: “Gaziantep, İstanbul’dan sonra düzenli göçmen sayısında 2. sırada. Bunlarla ilgili bizim milletvekillerimizin, belediye başkanlarımızın, meslek odalarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın her biriyle beraber üzerinde durmamız gereken konuları, İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığıyla birlikte hep beraber neler yapabileceğimizi konuştuk. Bunları tespit ettik. Biliyorsunuz, biz kabineye geldiğimiz ilk günden itibaren Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla düzensiz göçle mücadele ve göçmen kaçakçılığı organizatörleriyle mücadeleyle ilgili durmadan, duraksamadan amansız bir mücadele ediyoruz. Bununla ilgili rakamları bir yıl değerlendirmemizde kamuoyuyla, aziz milletimizle paylaşmıştık. Göçle mücadeleye kaynağında başlayan hudutların korunmasında ve içeride düzensiz göçle mücadelede onların geri gönderme merkezlerinde ve oradan da kendi ülkelerine deport süreci de var yani. Kaynağında başlayıp kaynağında biten bir yaklaşımla etkin bir mücadele ettiğimizi söyledik” ifadelerini kullandı.

Yakın zamanda kayıt dışı göçle ilgili ciddi bir mücadeleye başlayacaklarını ve bu konuda açılımlar olacağını belirten Bakan Yerlikaya, “Özellikle de yakın zaman içerisinde yine Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla kayıt dışılıkla mücadeleyle de ilgili açılımlarımız olacak. Bugün Gaziantep bizim için çok önemli bir şehir, büyük bir şehir. Buradaki tecrübeler ışığında yakın zamanda açıklayacağımız yaklaşımları, yeni konuları ve düzensiz göçle mücadeledeki var olan gücümüzü pekiştirmek, hiçbir zaman duraksamadan aynı şekilde devam etmek adına çalışacağız. Düzenli olan göçmenlerle ilgili olan meselelerimiz var. Onlarla da ilgili kamuoyunda beklenilen, iş dünyasında beklenilen açılımlar da yapmakla ilgili hazırlıklarımızı tamamladık” diyerek, Gaziantep’te düzensiz göçle mücadelede mobil göç araçlarının sayılarını 25’e çıkardıklarını belirtti.

Bakan Yerlikaya konuşmasına istişare gücüne değinerek, “Bugün Antep Modeli’nde Antep’imizde sıkça duyduğumuz Antep’in istişare gücü ve ortak akılla ilgili gelmiş olduğu noktayı düzensiz göç ve kayıt dışılıkla da ilgili olan bu tecrübeyi onlardan edindik. Şanlıurfa’da ve Kilis‘te bu çalışmayı eşzamanlı olarak yapmaya başladık. Bir takvimimiz var. İstanbul’da 19 Temmuz 2023’ten itibaren kesintisiz yapmış olduğumuz mücadelenin nasıl başarılı bir noktaya geldiğini bütün İstanbul’un gördüğü gibi burada da bu mücadeleyi çok daha planlı, düzenli ve istikrarlı bir noktaya getirmekte kararlıyız” sözleriyle son verdi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
1
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
1
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İçişleri Bakanı Yerlikaya’nın gündeminde “Göçle Mücadele” vardı

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin