• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - gaziantep
Reklam
  1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. İsmet Özcan, Ömer Küsbeoğlu ve APATİ

İsmet Özcan, Ömer Küsbeoğlu ve APATİ

featured
İsmet Özcan, Ömer Küsbeoğlu ve APATİ
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsmet Özcan, Ömer Küsbeoğlu ve APATİ

Bir başkan sorumlu olduğu alanlarda yaşanan konulara duyarsız kalıyorsa, bu becerisizlik ve iş bilmezlikten öte artık TIP eksinli bir durumdur. Yani kronik bir hastalık yönetişim anlayışını sarmış ve tedaviye muhtaç bir durum hasıl olmuştur.

İşte bu rahatsızlıklardan en yaygın olanı ise Apati hastalığıdır. Apati, olaylara ilgisizlik ve motivasyon eksikliği gibi duygu durum bozukluklarını ifade eder. Bu kişilerde, görev alanlarında motivasyon eksikliği gözlenir. Yaşadıkları olaylara ya da çevresinde cereyan eden hadiselere karşı tepkilerini sınırlı olarak veya hiç göstermezler. Hal böyle olunca sorunlar bir kar topu gibi yığılır ve çözülmez bir hal alır.
Bu çerçevede Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin (GESOB) önceki yönetimi ile şimdiki yönetimini ele aldığımızda karşımıza ilk çıkacak şey Apatidir.
BAKIN;
Gaziantep Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği’nin önceki dönem başkan Ömer Küsbeoğlu, konu esnaf, fiyatlar, sağlık, ara elaman, ahilik olduğunda kimseye fırsat vermeden kentin tüm kademeleriyle ortak çalışmalar yapar ve çözüm üretirdi. Sahadaydı. Sorumluluk sahibiydi. Olayları uzaktan izleyip hüküm vermezdi. Gerçeklerle yüzleşmeyi sever, sonu ne olursa olsun gerek yerel yönetimler, gerek siyasilerle bir araya gelerek oluşan krizi anlatır ve çözümünü de buradan Ankara’ya kadar takip ederdi.

Ömer Küsbeoğlu seçimle görevi bıraktı ve yerine İsmet Özcan geldi. Hoş geldi sefa geldi. Ama Özcan bir gıdım ileri de gitmiyor.

Reklam

NASIL MI?
Bu kentte esnaf kepenk kapatmak üzere, kredilerini ödeyemiyor; İsmet Özcan yok.
Depremde perişan olan işyerini kaybeden esnaflar çare aradı; İsmet Özcan yok.
Ahilik bitme noktasında esnaf çırak bulamıyor; İsmet Özcan yok.
Baklava fiyatları manşetlerde; İsmet Özcan yine yok.
Ekmeğin kalitesi, fiyatı tartışılıyor; herkes var tek eksik İsmet Özcan.
Gaziantep pahalı bir kent imajı ile mücadele ediliyor; İsmet Özcan’dan ne ses var ne görüntü.
Ramazan ayındayız. Fatma Şahin, Mehmet Tahmazoğlu, Umut yılmaz sahaya inmiş halkın sağlığını koruma adına çalışıyor; İsmet Özcan yok.

Başkan Tahmazoğlu ALO demese yine ses yoktu…

Kısacası esnafa dair ne varsa herkes var Apati yaşayan İsmet Özcan yok.

Konuşmuyor, gülmüyor, ağlamıyor hatta görünmüyor. İsmet bey Allah aşkına siz neden başkan oldunuz? Susmak ve kenti terastan izlemek için mi?

Bak sayın başkan;
ANTALYA BAŞKANI; Esnaf ve Sanatkarın ihracata yönlendirilmesi ve elektronik ticaret konusunda bilgilendirme çalışmaları yapılarak teşvik edilmesi için proje başlatmış.
ADANA BAŞKANI; American Life Dil Okulları ile protokol yapmış. İmzalanan protokol uyarınca birliğe kayıtlı üyeler ile birinci derece yakınlarının çocukları bu okullardan eğitim alacaklar.
MERSİN BAŞKANI; Nitelikli işgücünün yetiştirilmesi, gençlerin meslek ve iş sahibi olmalarının teşvik edilmesi, esnaf sanatkarların ihtiyaç duyduğu eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla eğitim seferberliği başlatmış.
ŞANLIURFA BAŞKAN; eğitim programları düzenliyor. HATAY, MARAŞ Başkanları esnafın yaralarını sarıyor. Bak diğer esnaf odalarının resmi sitelerine adamlar kentinden, esnafında derdini dert ediniyorlar.

Peki sen ne yapıyorsun? Çalışmalarınız, projeleriniz varsa da bizim haberimiz yok. Basına açıklama yapma gereği bile duymuyorsunuz. Ben göreve geldiğinizde sizi canlı yayın programına davet ettim ve güzel bir program gerçekleştirdik. Sonrasında Kahke Fiyatları için aradım. Bilgi aldım.

Başkan biz sizi resmen kovalıyoruz bilgi edinmek için. Neden?

Söyle bizde bilelim Allah aşkına başkan.

Basın olarak gözlerimiz sizi arıyor ortada yoksunuz. Evet size bağlı Odalar var. Diyorsanız onlar konuşsun, onlar açıklama yapsın ben birlik başkanıyım.

Yooo olmaz Başkan.
Bu şehirden bir Ömer Küsbeoğlu geldi geçti. Biz alışık değiliz böyle sessizliğe

Ramazan KAHKESİ 

Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu, Kahke fiyatlarına el koydu. Simitçiler Odası esnafa bir fiyat tarifesi bile çıkarmamış. Başkan da haklı. Eğer oda olarak bir fiyat tarifesi çıkartsaydınız tüm bu yaşananları konuşuyor olmazdık.

Gaziantep Lokantacılar, Kebapçılar, Pastacılar, Tatlıcılar, Baklavacılar ve Kafeteryacılar Esnaf ve Sanatkârları Odası Başkanı Abdulkadir Katmerci 15.01.2025 tarihinde fiyat tarifesi çıkarmış ve üyelerine duyurmuş. Anladığım kadarıyla pastacılar gidip odadan fiyat tarifesini alıp asma zahmetinde bulunmamış.

Eeee pastacılar, sizde zahmet edip oda fiyatını alıp tezgahınıza asmazsanız şimdi Simitçilerle birlikte bedel öder 200 TL’ye KAHKE satarsınız.

Almış başını giden bir başı boşluk var. Esnaf duyarsız, bazı odalar duyarsız. Hal böyle olunca Başkan Tahmazoğlu da gelir hadi toplanın bakalım başkanlar bir fiyat belirleyin der!

KISSADAN HİSSE

Matematiği sevmeyen bir öğrenci ders sırasında uyumaktadır. Teneffüs zili çalınca uyanır! Tahtada gördüğü soruyu problemi ev ödevi sanarak defterine kaydeder. Eve döndüğünde uzun süre uğraşır ama bir türlü soruyu çözemez. İyice hırslanır defalarca dener ve bir şekilde soruyu çözer. Bir sonraki derste öğretmenine ev ödevini gösterip kontrol etmesini ister. Öğretmen şaşkındır, çünkü tahtaya yazdığı problem matematik tarihinde çözülemeyen problemlere örnektir!

Derste uyanan öğrenci o sorunun şimdiye kadar çözülemediğini bilmediğinden defalarca denemiş sonunda çözebilmiştir.

Umarız bizi utandırır, uyanır sualleri çözersiniz.

Sağlıcakla kalın!

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

Gaziantep Haberler, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitesi

 

 

 

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
4
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
İsmet Özcan, Ömer Küsbeoğlu ve APATİ
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!