1. Haberler
  2. Yazarlar
  3. Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..

Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..

featured
Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..

İş Dünyası,

Spor Camiası,

Karmaşık Siyaset Hayatı…

YILDA Taşımacılık Yönetim Kurulu Başkanı Memik ‘YILMAZ’ ilk iş insanı olarak adım attı hayatımıza.

İş dünyasının basamaklarını hızlı hızlı çıktı. Filo büyüdükçe büyüdü. Filo büyüdükçe Memik ‘YILMAZ’da büyüdü kabına sığmaz oldu.

Eee tabi daha büyütmek lazımdı hedefleri.

2019’da yapılan Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti Oğuzeli Belediye Başkan Aday Adayı oldu. Ama işler istediği gibi gitmedi. Ak Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nin Cumhur ittifakı çatısı altında buluşmasıyla beraber Oğuzeli’nde mevcut Başkan Mehmet Sait Kılıç Cumhur İttifakı adayı gösterildi.

Peki Yıldı mı?

Sorunun cevabı tabi ki yılmadı Memik ‘YILMAZ’

Yeni bir rota belirleyip dümeni oraya çevirmeliydi.

10 Ocak 2023’te Gaziantep FK Başkanı Cevdet Akınal ani bir kararla istifa etti.

Orada bir boşluk oluşmuştu ve bu boşluğu doldurmak lazımdı.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşadığımız Gazi Şehrimizin de aralarında bulunduğu 10 ilimizi etkileyen ‘Asrın Felaketi’ olarak adlandırdığımız deprem meydana geldi.

Cevdet Akınal’dan boşalan koltuk hala boştu. Birçok iş insanı ve şehrin önde gelenleri zamanın valisiyle görüşmeler yapsa da kimse takımı almaya yanaşmadı. Yaşanan 6 Şubat depremi sonrası takımın ligden çekilip çekilmeyeceği tartışılırken takvimler 9 Şubat 2023’ü gösterdiğinde Gaziantep FK’da yönetim kurmak için SİYASİ AHBAP’larında devreye girmesiyle Memik Yılmaz görevlendirildi.

14 Şubat 2023’te ise Gaziantep FK ligden çekilmek zorunda kaldı.

Ve beklenen gün gelip çatmıştı.

Memik ‘YILMAZ’ 9 Haziran 2023’te tek liste girdiği Gaziantep FK seçimlerinden ‘BAŞKAN’ olarak çıkmıştı.

2023-2024 Sezonu başlamıştı başlamasına da işler beklenildiği gibi gitmedi.

Sezona Teknik direktör Erdal Güneş yönetimi ile başlayan Gaziantep FK ligin ilk 5 haftasında galibiyet yüzü göremedi. Galatasaray mağlubiyeti sonrası genç çalıştırıcı ile karşılıklı olarak anlaşarak yollar ayrıldı.

Gaziantep FK Erdal Güneş’in ayrılmasından ardından göreve eski hocası Marius Sumudica’yı getirdi.

Sumudica’nın göreve gelmesinin ardından inişli çıkışlı performans tablosu sergileyen takım ligin ilk yarısını 19 puanla 15. Sırada bitirdi.

Yüksek sesle konuşulmasa da tehlike çanları çalıyordu.

Ligin 2. Yarısında da beklentileri karşılayamayan Gaziantep FK Sumudica yönetiminde ligin dibine demir attı. Bu kötü gidişat sonrası Sumudica ilede yollar ayrıldı.

Ligin sonuna yaklaşırken taraftarın içini küme düşme korkusu ufaktan sarmaya başladı.

Ligin geri kalan kısmında 39 yaşındaki genç Teknik Adam Selçuk İnan ile anlaşıldı.

Selçuk İnan yönetiminde 10 maça çıkan Gaziantep FK kümede kalmayı kalan 3 maçta aldığı galibiyetlerle son düzlükte başardı.

Kulüp kümede kalmayı başardı ama geçmişte yapılan yanlış yönetimlerin üstüne yeni yanlışlar yapılınca çırpındıkça borç batağına gömüldü.

Kulüp batağa battıkça Gaziantep Valisi Kemal Çeber ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin olmak üzere ilçe belediye başkanlarının ve iş insanlarının kapısı aşındırıldı.

Sezon sonunda büyük resme baktığımızda Memik ‘YILMAZ’ masada kazanmış olsa da, saha ve kasada kaybetti.

Gelelim asıl meselemize,

Gaziantep FK bu kadar kötü bir sezon geçirdikten sonra yeni sezona nasıl hazırlanmalı ve nasıl değişimler olmalı sorusunun yanıtını ararken, Yılmaz’ın siyasi hayatına da bir göz atalım.

Kulüp bu kadar sıkıntı yaşarken Memik ‘YILMAZ’ nerelerdeydi.

Ankara’ya kamp kurduğu doğrudur. Kamp sırasında takımın iç saha maçlarını bile takip edemedi.

Memik ‘YILMAZ’ için rota yeniden oluşturuluyordu.

Siyasi ‘AHBAP’ları ile kulisler atıp 31 Mart’ta yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde Oğuzeli Belediye Başkan Adaylığı kovalıyordu.

Cumhur İttifakının Mevcut Belediye Başkanları ile devam kararı Memik YILMAZ’ın çabalar sonuç vermedi.

Peki Yıldı mı?

O’nun adı Memik ‘YILMAZ’ hiç yılar mı?

Rota yine, yeni, yeniden oluşturuldu.

Başkan adaylığı olmadı madem Meclis Üyeliği olsun düsturu ile Ankara’ya tekrar kamp kuruldu.

Cumhur İttifakı çatısı altında Ak Parti listesinden Şehitkamil 6. Sıra Meclis Üyesi Adayı gösterilen Memik ‘YILMAZ’ buradan bir sıçrama yaparak, büyükşehir meclisine girip Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Başkan Yardımcılığı hedefine odaklandı.

Ama oda olmadı Ak Parti’nin Şehitkamil’de hezimete uğraması tüm planları suya düşürdü.

Sonuç olarak Memik ‘YILMAZ’ kurduğu Başkan Yardımcılığı hayaline de veda etmek durumunda kaldı. Ama Meclis Üyesi olmayı başardı.

Şimdi bir sezon boyunca hop oturup hop kalkan Gaziantep Futbol Kulübü’nün yaz, kış, gece, gündüz demeden gönül verdikleri takım uğruna kilometrelerce yol tepen cefakâr taraftarı adına: Sayın Memik Yılmaz’a spor dışında hedefleriniz varsa Başkanlığı bir kez daha düşünün derim.

Şimdilerde duyduğuma göre Başkan Yılmaz, Kulübü alacağından dolayı mahkemeye vermiş. Geçtiğimiz dönemde de bu tarz alacak konularının mahkemeye taşındığını biliyorum.

Siz hala kulübün başkanısınız ve kulübü icraya mı verdiniz? Deli sorular kafamda: Yoksa başkanlığı bırakacak mısınız?

Ancak başka bir konu: Sormak isterim firmanızdan kulüp adına kimlere araç kiraladınız? Bu sorumu lütfen yanlış anlamayın kızıp öfkelenmeyin! Kamuoyunda şu an siz duymadıysanız ben söyleyeyim ÇOOOK KONUŞULAN ŞEYLER VAR…

Yeni sezonda Gaziantep FK’nın ayakta kalmasını istiyorsanız sürekli Gaziantep Valisi Kemal Çeber’in, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in ve iş insanlarının kapısını aşındırmaktan vazgeçin!

Dökme suyla değirmen dönmez.

Sürdürülebilir bir çözüm bulun. Kulüp düştü düşecek, kulüp battı batacak… Vallahi siz YILMAZ‘sınız ama biz YILDIK! ROTA belli Memik Başkan, “YILMAZ, YILDIRMAZ” olacak.

Birde çıkıp kulübün ne kadar borcu olduğunu da açıklasanız. Siz geldiğinizde ne kadar borç vardı şimdi ne kadar borç var? Alt yapı ne alemde?

NOT: Maddi manevi Gaziantep FK için her kim elini taşın altına koyduysa Allah razı olsun. Nankör olmaya gerek yok ama gerçekleri göz ardı etmekte bizim işimiz değil. Biz kümede kalma savaşı verirken Şampiyon olan Galatasaray formalarını giyip sevinç naraları atan Gaziantep’in has çocuklarına da bir sonra ki köşe yazımda değineceğim.

Kırmız-Siyah başarı hikayelerini ve sevinç gözyaşını hak ediyor. Bu iş parayla değil İMANLA olur…. Yöneticisinden tut, futbolcusuna taraftarına kadar “İNANMAK” lazım. İnanmak başarmanın yarısıdır.

Kalın sağlıcakla!

Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..
Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

 

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
5
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Memik YILMAZ ama Biz YILDIK !..
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!