1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi

Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi

featured
Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi

Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı imzalanan protokol ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ ne devredildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından desteklenen ve Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından inşa edilen Nizip Kültür Merkezi’nin kullanımı, yapılan protokol ile Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi. Kültür Merkezi içerisinde ayrıca Kültür Bakanlığı’na ait bir de kütüphane yer alacak.

Protokol, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Nizip Kaymakamlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Nizip Kaymakamlığı arasında imzalandı.

Protokole Gaziantep Valisi Kemal Çeber’ in yanı sıra, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı Vali Yardımcısı Muhammet Önder, Nizip Kaymakamı Osman Uğurlu ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Selçuk Korkmaz katıldı.

Nizip ilçesinin her alanda çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Çeber şunları kaydetti:
” Bugün gelişen, büyüyen ve bölgemizin merkezi olan Gaziantep’imizin Nizip ilçesinde, Nizip Kültür ve Kongre Merkezi’nin kullanımı hakkında protokol imzalamak için bir aradayız. Nizip Kültür Merkezi Ali Yerlikaya Bakanımızın Valilik yaptığı dönemden başlayarak kendilerinin sonrasında Davut Gül Vali’nin ve geldiğimiz dönemde de bizim emeğimizin olduğu bir yatırım. Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığımız tarafından inşa edildi. Büyükşehir Belediyemiz tüm bu süreçte bizlerle birlikteydi. Bugünden sonra da İnşallah Nizip Kültür ve Kongre Merkezimiz aktif olarak vatandaşlarımıza ve öğrencilerimize bu birliktelik ile hizmet verecek. İlçemizin gelişimi konusunda her şeyi çok daha dikkatli ve hassas bir şekilde konuşuyoruz. Bu merkezimiz bu anlamda örnek uygulamalardan birisi. Aslında birçok kurumun iş birliğinin çok güzel yansıdığı bir merkez. Merkezimizde kütüphanelerimiz ve konferans salonumuz var. Daha fazla nitelik kazandırmayı düşündüğümüz alanlar var. Bu merkezi, şehir merkezindeki sosyal aktivitelerle donatacağız. Öğrencilerimiz, çocuklarımız ve gençlerimiz buradan çok iyi bir şekilde istifade edecek. Nizip ilçemize ve Gaziantep ilimize hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.

ŞEHİR TİYATROSU OYUNLARI ARTIK NİZİP’TE

Nizip’e bir ilçe değil, bir medeniyet şehri olarak baktığını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin sözlerine şöyle devam etti:
“Nizip; bir Medeniyet Şehri, yeşil, akıllı, dirençli ve hedeflerimizi koyduğumuz bir şehirdir. Nizip ilçesine yapılması ve gelişmesi noktasında çok büyük gayretler gösterdik. Bugün protokolünü imzalayacağımız kültür merkezinin başlangıcında büyük bir emek var. Herkes bütün gücüyle elinden geleni yaptı. İçişleri Bakanlığımız ve Kültür Bakanlığımızın desteğiyle bu noktaya geldi. Nizip Kongre ve Kültür Merkezi, çocuklar ve gençlerin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde tasarlandı. Merkezimizin, bin kişilik büyük bir konferans salonu var. Bunun yanında içerisinde cep sinemaları da bulunuyor. Burada bulunan Şehir Tiyatrosu’nun oyunlarını da ilçedeki vatandaşlarımızla buluşturacağız.” dedi.
Protokol, atılan imzalar ve çekilen fotoğrafların ardından son buldu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Nizip Kültür ve Kongre Merkezi kullanımı Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!