1. Haberler
  2. Son Dakika
  3. Rektörlük yarışında ittifak iddiası!

Rektörlük yarışında ittifak iddiası!

featured
Rektörlük yarışında ittifak iddiası!
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Rektörlük yarışında ittifak iddiası!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) rektörlük seçimi öncesinde ilginç gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Rektör adayları bir yandan Ankara’da referans ararken, diğer yandan bazı aday isimlerin güç birliği yaparak işi şansa bırakmak istemedikleri öğrenildi.

NEDEN BULUŞTULAR?

Gaziantep Üniversitesi’nin yeni rektörünün belirlenmesi için geri sayım devam ederken kulislerde hareketlenmeye başladı. Gaziantep Üniversitesi rektör adayları İ. Y., B. Ç., A. İ. K. ve S. Z.’nin buluşması kamuoyunda rektörlük seçiminde farklı gruplar arasında ittifak mı yapacak? Şeklinde yorumlanırken, şehrin tanınmış isimlerinden Avukat E. B.’nın açıktan desteklediği hatta rektörlük atamalarında raporlar yazdığı ve destek istediği aday olduğu iddia edilen A. İ. K. ile eski rektör A. G.’ün adaylarından S. Z. ve güçlü adaylardan İ. Y. ile B. Ç.’in önceki gün bir araya geldiği iddia edildi.

NE KONUŞTULAR?

Eski genel sekreter M. A. E.’nun odasında gerçekleşen görüşmeye dekanlardan M. Ç. ile idari personel C. Ç.’ında katıldığı ileri sürülürken, bu buluşmada neler konuşulduğu merak edilmeye başlandı. Rektörlük yarışında sona doğru yeni ittifakların olabileceği, bazı adayların ise yarıştan çekilebileceği öngörülüyor. Öte yandan bazı vakıf ve cemaat ve vakıfların rektörlük seçimi öncesi bazı girişimlerde bulundukları kulislerde en çok konuşulan konular arasında yer alıyor.

GAÜN KENDİNE GELEBİLECEK Mİ?

Son yıllarda bilimsel çalışmalardan uzak FETÖ, ihraçlar, siyasetle ilişkiler, ihaleler ve kurum içi kavgalarla gündeme gelen üniversitede yıllardır dile getirilen “üniversite-şehir” ve “üniversite-sanayi” işbirliği beklentileri yeni dönemde hayat bulacak mı? Yoksa yine 50 bin öğrenci ve kentin beklentilerinin aksine siyaset, cemaat denkleminde tartışılmaya devam edecek mi? sorularının yanıtı kamuoyunda merak konusu oldu.

Görüştüğümüz bazı isimler, “Görünen o ki Cemaat ve Vakıflar elini üniversitenin üzerinden elini çekmiyor. Ortak aday çıkarma girimlerinde de bir biriyle çatışıyorlar. Kulislerin ardı arkası kesilmiyor. Bir de buna Gaziantep bürokrasi ve siyasetçiler eklendi mi tam oluyor. Bakalım görelim bu işin sonu nereye varacak. Tek isteğimiz huzur ve işimizi yapmak. Bizim işimiz bilim” değerlendirmesinde bulundu.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News

1
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
1
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
3
alk_
Alkış
2
be_enmedim
Beğenmedim
Rektörlük yarışında ittifak iddiası!
Yorum Yap

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!