Şamil Tayyar: “İmralı Süreci” İktidarı Destekleyen Gazetelerde Manşet olmadı
Gazeteci eski Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, “40 yılı aşkın süredir Türkiye’nin kanayan yarası terörü sona erdirmek için tarihi fırsat sayılan İmralı süreci, iktidarı destekleyen gazetelerde manşet bile olamadı” diyerek, Terörist elebaşı odaklı yaklaşımın, terörü sonlandırmaya yönelik sonuç üretmesine pek ihtimal vermediğine değindi.
Şamil Tayyar x hesabı üzerinden yaptığı paylaşım dikkat çekti.
“Terörü sona erdirmek için tarihi fırsat sayılan İmralı süreci iktidarı destekleyen gazetelerde manşet olmadı” sözleri çok tartışılacak.
ÖCALAN YİNE TOP ÇEVİRMEYE BAŞLADI
Şamil Tayyar paylaşımında;
“Kamuoyunda da beklentinin aksine yeterli ilgiyi görmedi, vatandaşın gündemi hayli farklı. Sanıyorum, medya açısından temel mesele, güvensizlik. Terörist elebaşı odaklı yaklaşımın, terörü sonlandırmaya yönelik sonuç üretmesine pek ihtimal verilmiyor. Belki biraz mahcubiyet de var. Ama karşı mahallede her şey eskisi gibi. Çözüm sürecinde olduğu gibi Öcalan yine top çevirmeye başladı. Özetle, ‘mecliste bazı yasal düzenlemeler yapılsın, ben de bakarım’ diyor. Hani, şartsız, şurtsuz terör örgütüne çağrı yapacak, silahlar bırakılacaktı? Nitekim, İmralı ziyaretçisi DEM’li Pervin Buldan, Öcalan’ın henüz silahları bırakma çağrısı yapmadığını, şartların daha sonraki görüşmede ele alınabileceğini söylüyor. Yani, önce TBMM’nin performansını görmek istiyor. Maalesef, cumhur ittifakı hızla bir siyasi anaforun içine çekiliyor ve çıkması çok zor. Yanılmayı çok isterim ama bu yol, yol değil. Terörle mücadele zaten çok başarılı yürütülüyor. Demokrasi, adalet, temel hak ve özgürlükler konusundaki eksikliklerimizi tamamlayıp yolumuza devam edelim. Ekonomiyi de düzeltince geriye ne kalır?” ifadelerini kullandı.
Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News
Gaziantep Haberler, Gaziantep Son Dakika Haberler, Gaziantep Sağlık, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep Gündem, Gaziantep Sağlık