SANKO Üniversitesi’nde “Tıpta İnovasyon Buluşmaları-2” konulu uluslararası katılımlı bilimsel toplantı düzenlendi. Tıp ve Biyolojik Bilimlerde İnovasyon Kongresi alt başlığıyla düzenlenen toplantı, konusunda uzman ulusal ve uluslararası başarılara imza atmış çok sayıda akademisyeni bir araya getirdi.
Sani Konukoğlu Hastanesi’nde gerçekleştirilen ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz’ın da katıldığı toplantının açılışında konuşan SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. İlker Saygılı, geçen yıl düzenledikleri moleküler tıp ve biyomühendislikte inovasyon temalı sempozumdan aldıkları olumlu yansımalar sonrasında bu yıl toplantının ikincisini düzenleme kararı aldıklarını söyledi.
“Bu yıl uluslararası kongre kapsamında olan etkinliğimizi tıp ve biyolojik bilimlerde inovasyon temasına ayırdık” diyen Doç. Dr. Saygılı, şöyle devam etti:
“Üniversiteler aslında, sadece meslek eğitimi yapan kurumlar değildir. Aynı zamanda bilgiyi üreten ve ürettiği bilgiyi ekonomik ve toplumsal faydaya dönüştüren yani inovasyon sürecinde de etkin kurumlar olmalıdır.
YÖK kongreyi uluslararası statüde kabul etti. Kongreyi yaklaşık bir yıllık bir çalışma sonucu düzenledik. Üç gün sürecek bu bilim şenliğine emeği geçen herkese teşekkür ederim.”
Rektör Prof. Dr. Ahmet Sınav ise SANKO Üniversitesi’nin ikinci kez böylesine bilimsel bir organizasyona ev sahipliği yapmasından gurur ve mutluluk duyduğunu kaydetti.
Hayatta paylaşıldıkça artan iki şey bulunduğunu, bunların mutluluk ve bilgi olduğunu anlatan Prof. Dr. Sınav, “Üç gün boyunca her ikisini de paylaşmak için buradayız. Hepinize çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Prof. Dr. Sınav, “Dünyanın en eski medeniyetlerinden biriyiz ve medeniyetimiz bilime ve bilim insanına çok değer vermiş. Ancak 16. yüzyıldan sonra bilim üretememişiz. SANKO üniversitesi olarak amacımız bu değeri tekrar kazandırmak için çalışmalar yapmak” ifadelerini kullandı.
SANKO Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Abdulkadir Konukoğlu da, tüm katılımcı ve konuşmacılara Gaziantep’e geldikleri ve konferansa katıldıkları için teşekkür etti.
Sani Konukoğlu Vakfı olarak amaçlarının mümkün olduğunca çok hayır işi yapmak olduğuna vurgu yapan Konukoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Üniversitemiz de bunun bir parçası olarak kuruldu. Kendi üniversitemiz dışında, farklı üniversitelerden de desteklediğimiz çok sayıda öğrenci mevcut. Amacımız ilim adamı yetiştirmek. Doktor, hemşire gibi sağlık profesyoneli yetiştirerek, mümkün olduğunca açığın kapanmasına katkıda bulunmaktır.
Konuşmaların ardından toplu fotoğraf çekimi sonrası bilimsel programa geçildi.