Ümit Özdağ, “Sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir”

featured
Ümit Özdağ, "Sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir"
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ümit Özdağ, “Sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir”

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, “Hükümet olayların yatışmasını hızlandırmak amacı ile olay çıkan ve çıkması muhtemel illerde saat 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir” dedi.

Özdağ, Suriye’nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrolündeki bölgelerde başlayan olayların sebebinin Kayseri de yaşanan olaylar olmadığını, Türkiye ve Esad arasında başlayan görüşmenin olduğuna dikkat çekti.

Ümit Özdağ sosyal medyadan yaptığı yazılı açıklamada:

“Büyük Türk Milleti,
Suriye’nin kuzeyinde Türk ordusunun kontrolündeki bölgelerde başlayan olayların sebebi Kayseri de yaşanan olay değildir. Olayların sebebi Türkiye ve Esad arasında başlayan görüşme ve ticaret ve buna Rusya’yanın da destek vermesidir. Geçen hafta El Bab’ı Halep’e bağlayan yol üzerinde rejim görüşmeler ve anlaşmalar sonucu ticaret ve ulaşın amaçlı açılan Ebu El Sendin kapısının açılması ve rejim ile başlayan ticaret ÖSO ve yerel halk son derece rahatsız oldu. Aşağıdaki videoda bir ÖSO mensubunu Azez’de Türk tırına ateş ederken görüyorsunuz. Ancak ÖSO’nun büyük kısmı TSK’nın yanında yer aldı ve bugün Türk birliklerine saldıranlara ateş açtı.
Sonrasında Azez yerel meclisi de Azez Halep arasındaki yolu açmak için girişimde bulundu. Bu durum kuzey kesimdeki yabancı güçleri ve son derece rahatsız etmeye ve halkı provoke etmeye başlamasına sebep oldu.
Asıl sebep Türkiye’nin rejim ile yapmaya başladığı görüşmelerin önünü kesmek ve PYD devleti projesini devam ettirmektir. Bölge her türlü provokasyona açıktır. Bu akşam üstü Kilis Öncüpinar sınır karşısındaki Es Selam’e kapısını geçer geçmez Sucu kapısında halk Sucu. Meydanında olayları protesto ederken kimin açtığı belli olmayan yerlerden açılan ateş sonucu ilk belirlemelere göre iki kişinin ölmesi ve yaralıların olması bunun somut örneğidir.
Keza Afrin’de durum daha da kötü. Bana gelen bilgilere göre güvenlik güçlerimiz Suriye’nin kuzeyinde Türkiye’ye saldıran çete bozuntularına gereken her türlü cevabı veriyor ve vermeye de devam edecektir.
Ordumuz Suriye’nin kuzeyinde bir provokasyon ile karşı karşıya iken Türkiye’de sokaklarda Suriyeli sığınmacı sorununu öfke ve kin ile sözde çözmeye çalışmak ülkemize yapılan büyük bir kötülük olacaktır.
Bugün Kayseri’de, Hatay’da, Kilis’te, Konya’da sokakta olan veya olmaya hazırlanan bütün vatansever yurttaşlarımıza sesleniyorum. Yaptığınız 13 milyon sığınmacı/kaçağın geri dönmesini sağlamayacak, aksine onları mağdur gösterecektir. Bu insanların yurtlarına dönmesini istiyorsanız 8/9 Ağustos’ta kalkın Çanakkale’ye gelin. Başınızı 8 Ağustos gecesi şehitlerin kalp atışlarını duyabileceğiniz o mübarek topraklara koyarak geçirin. 9 Ağustos sabahı yüzbinlerce insan işgale karşı yürüyelim.
Şu anda Suriye’nin kuzeyinde saldırıya uğrayan Türk askerine ancak böyle yardım edebilirsiniz.
Öte yandan hükümet olayların yatışmasını hızlandırmak amacı ile olay çıkan ve çıkması muhtemel illerde saat 22.00-05.00 arasında sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir” ifadelerini kullandı.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News Narkoz haber

0
mutlu
Mutlu
0
kahkaha
Kahkaha
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
susuyorum
Susuyorum
0
_zg_n
Üzgün
0
a_l_yorum
Ağlıyorum
0
sinirli
Sinirli
0
alk_
Alkış
0
be_enmedim
Beğenmedim
Ümit Özdağ, “Sokağa çıkma yasağı ilan etmelidir”

Tamamen Ücretsiz Olarak Bültenimize Abone Olabilirsin

Yeni haberlerden haberdar olmak için fırsatı kaçırma ve ücretsiz e-posta aboneliğini hemen başlat.

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Mahmood Coffee
Uygulamayı Yükle

Uygulamamızı yükleyerek içeriklerimize daha hızlı ve kolay erişim sağlayabilirsiniz.

Giriş Yap

Gaziantep Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep Sağlık Haberleri ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin