YRP’li Meryem Zerrin Ekicioğlu: “Toplumsal sorunları ancak kadınlar çözebilir”
YRP Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, Türkiye’nin yeni bir lidere ve Yeniden Refah’a ihtiyacı olduğunu belirterek, “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” sözüne dikkat çekti. İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Zerrin Ekicioğlu ise toplumsal sorunları ancak kadınların çözebileceğine vurgu yaptı.
YRP Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Zerrin Ekicioğlu, İl Kadın Kolları Teşkilat Başkanı Nehir Alpaslan, İl Kadın Kolları Siyasi İşler Başkanı Sevda Atılgan, İl Kadın Kolları STK Başkanı Meral Kahraman, Tanıtım Medya Başkan Yardımcısı Abdülbaki Öztürk, Genel Merkez Koceli Milletvekili Yardımcısı ve Yurt Dışı Birim Başkan Yardımcısı Suat Bozkurt, Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğini ziyaret etti.
Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Başkanı Sedat Yıldız, kadın STK’ları önemsediklerini, Peygamber Efendimizin “cennet annelerin ayakları altındadır” sözünün çok önemli olduğuna vurgu yaptı.
Yıldız; “Peygamber efendimizin “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” sözü çok önemli. Kadınlar bu anlamda başımızın tacı. Yeniden Refah Partisine yerel ve genel seçimlerde halkımızın bir teveccühü oldu, güzel bir atılım yaptık. Arkasında medyalar, iktidarlar, holdingler, kamu kurum ve kuruluşları olmadan geldiğimiz noktada Türkiye’de 3.parti konumuna geldi. 2028 seçimlerinde hedef Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’ı Cumhurbaşkanı yapmak.
MİLLİ GÖRÜŞ KADROLARINI MECLİSE TAŞIMAK İSTİYORUZ
Milli görüş kadrolarını meclise taşımak ve bu ülkenin sorunlarına çare olmak için çalışmalar yapıyoruz. Siyaset Türkiye’de çok farklı mecralara gidebilir. Genel Başkanımızın Dr.Fatih Erbakan altı yıl önce konuşmasında biz siyasete zarafet ve nezaket getireceğiz demişti. Bu manada Türkiye genelinde 972 ilçede teşkilatlarımız kuruldu, il teşkilatlarımız zaten harıl harıl çalışıyor. Netice itibariyle Türkiye’nin hali hazırda 3’üncü partisi durumundayız. 3 milyona yakın oy aldık. Yargıtay Ocak ayında Türkiye’de siyasi partilerin üye sayılarını açıkladı. Yeniden Refah Partisi 622 bin 988 üyesiyle Türkiye’nin 3’üncü partisi olduk. Hedef 2025 yılında bu üye sayısını bir milyona çıkarabilmek.
ORC ADLI ŞİRKETİN AÇIKLADIĞI SONUÇLARIN DÖRT KATI OY ALIYORUZ
Biz genel seçimlere girerken ORC adındaki bu şirket bizi %0,8 olarak göstermişti. Bizde bunun yanlış olduğunu, sandıktan sonra gerçeklerin ortaya çıkacağını söylemiştik. Genel seçimlerde bizi %1’in altında göstermesine rağmen seçimlerde %4,1 oy almıştık. Yani seçimler, bu firmanın yapmış olduğu anketin 4 katını gösterdi. Bu firma yaptığı bu anketlerle bizi masraftan kurtarıyor aslında. Yapmış olduğu anket rakamının biz dört katı olarak hesaplıyoruz. Geçtiğimiz günlerde bizi %5 olarak göstermiş, demek ki bizim oyumuz %20 civarında. Yeterli mi, tabi ki değil. Biliyorsunuz baskın seçim olabilir. Biz bu Pazar seçim olacakmış gibi tüm teşkilatlarımızla çalışıyoruz. Şu an Gaziantep’te 20 bin üzerinde bir üyemiz var. Yine Genel Başkanımızın yapmış olduğu bir tespit var, biz her seçimde üye sayımızın 5 katı oranında bir oy alıyoruz. Gaziantep’in bu konuda performansı biraz daha yüksek. Bu konuda kadınlarımızın desteği çok fazla, onun için kadın teşkilatımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Peygamber efendimizin “Cennet Annelerin Ayağı Altındadır” sözü çok önemli. Kadınlar bu anlamda başımızın tacı. Türkiye’nin yeni bir lidere ve Yeniden Refah’a ihtiyacı var. Bu lider de Yeniden Refah Partisi Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’dır.
TOPLUMSAL SORUNLARI ANCAK KADIN ÇÖZEBİLİR!
Yeniden Refah Partisi Gaziantep İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Zerrin Ekincioğlu, toplumda en fazla yükün kadınlara düştüğünü, kadınların birlik ve beraberlik içerisinde olması gerektiğine vurgu yaparak kadın STK’ları önemsediklerini söyledi.
Ekincioğlu; “ Şu anda vatandaşlardan aldığımız şikayetlerin en başında uyuşturucu ve işsizlik geliyor. İnsanların geçim konusunda çok ciddi sıkıntıları var, kiralarını ödeyemez duruma gelmişler. Çocuklarına beslenme hazırlayamıyorlar, onların eğitimi ile yeterince ilgilenemiyorlar. Kadınlarımız eşlerinin ve çocuklarının uyuşturucu batağında olmasından kaynaklı bizlere ciddi anlamda dert yanıyorlar. Biz bu anlamda Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak projeler oluşturmak istiyoruz. Çünkü bu toplumsal bir sorun ve sadece siyasi partilerin çözebileceği bir konu değil.
İnsanların doğru yöne çekmek adına ahlaki ve manevi anlamda destekleyici olmamız gerekiyor. Biz şu anda insanları dinliyoruz ve açıkçası onların dinlenmeye de ihtiyaçları olduğunu görüyoruz. Vatandaş çözüm istiyor. Aslında çözümün temelinde ahlak yattığını görüyoruz. Ahlaki anlamda eğer toplumda düzelme olursa doğru bir eğitim olursa biz ancak o zaman düzlüğe çıkabiliriz. Bu bağlamda kadının çok önemli olduğunu düşünüyor ve özellikle kadın STK’ları çok daha fazla önemsiyoruz. Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneğinin de başarılı çalışmalara ve projelere imza attığını görüyoruz. Yeniden Refah Partisi olarak adaleti sağlamak istiyoruz. Nerede sağlayacağız bu adaleti, paylaşımda, yargıda ve yönetimde. Adaletin olmadığı bir yerde hiç sorunu çözemezsiniz. Hak ve adaleti sağlayan, halkın refah ve huzura kavuşmasını isteyen, adil düzeni isteyen her vatandaşımız bizim yanımızda olacak inşallah. Toparlayıcılık rolü toplumda kadınlarımızda olduğu için biz kadınları bu anlamda çok önemsiyoruz.
MADDE BAĞIMLILIĞINI ÇÖZMEK İSTİYORSAKÇOCUKLARIMIZI SPORA YÖNLENDİRELİM
Gazişehir Kadın Taraftarlar Derneği Başkanı Mezine Sırakaya ise Yeniden Refah Partisi İl teşkilatına ziyaretlerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek spor adına her yerde herkesin bir araya gelmesi ve toplumun kanayan yarası madde bağımlılığını spor ile çözmesi gerektiğini söyledi.
Sırakaya, “Toplumun refaha kavuşması için kadınları spora davet ediyorum. Sağlıklı ve kaliteli yaşamın anahtarı spor. Madde Bağımlılığı ve diğer kötü alışkanlıklardan kurtulmanın yolu spordur. Kadın spor dallarını ve sporu öğrenirse çocuklarını da sporun içine dahil eder. Kendisi de spor ile tanışmanın etkisini yaşayarak öğrenir” dedi.

Gaziantep Haberler Gaziantep Sağlık Son Dakika News
Gaziantep Haberler, Narkoz Haber, Gaziantep Son Dakika, Gaziantep haberleri, Gaziantep ile ilgili son haberler, Gaziantep gündem haberleri, Gaziantep son gelişmeler bu sitede…